Donatorska kamapanja za izradu respiratora - CroResp

CroResp

Respirator sa zaštitom za oči izrađen od ronilačke maske, adaptera i filtera za viruse za zdravstvene radnike

Kampanja

CroResp Kampanja
#1

Osigurati besplatne respiratore za zdravstveno osoblje

Želimo da ovi respiratori budu u potpunosti besplatni za sve naše zdravstvene djelatnike koji su svakodnevno u direktnom i najbližem kontaktu sa zaraženim pacijentima. Sav naš rad je u potpunosti volonterski i otvoren, a sve informacije i napredak našeg projekta možete pratiti na stranici https://pandemija.info i službenim kanalima na društvenim mrežema. 

#2

Potrebna sredstva

Okvirni trošak  jednog kompleta je 150-200 kn (s PDV-om). O ovom kampanjom želimo prikupiti barem 150 000 kuna. Ta sredstva bi trebala biti dovoljna za približno 1000 kompleta koje želimo distribuirati u naše javno zdravstvene ustanove. Veći prikupljeni iznos znači i više respiratora za zdravstveno osoblje. Ovisno o potrebama možemo u ovom trenutku pokrenuti izradu do 4000 kompleta.  

Tijek kampanje

Naručeno 1600 respiratora
Prikupljena sredstava omogućuju financiranje 76% narudžbi 76%

* Prikupljeni iznos možete provjeriti i na stranici kampanje.

Broj zatraženih respiratora

0 +

Broj isporučenih respiratora

0 +
  • 22. travnja 2020. – u slijedećih dva dana isporučit ćemo sve CroResp uređaje koje pokrivaju prikupljena sredstva 
  • 21. travnja 2020. – do sada je naručeno više od 1000 CroResp uređaja od strane medicinara iz svih dijelova Hrvatske. 
  • 19. travnja 2020. – do sada je naručeno 830 CroResp uređaja od strane medicinara iz svih dijelova Hrvatske. 
  • 17. travnja 2020.  – do sada je prikupljen iznos veći od 100.000 kuna!
  • 14. travnja 2020. – do sada je prikupljeno gotovo 60 tisuća kuna  ili 40% ciljanog iznosa pri čemu za dio donatora još uvijek čekamo da se proknjiže uplate.
  • 10. travnja 2020. – započela je kampanja.

Pakiranje, isporuka i korištenje CroResp respiratora

Povratne informacije

Znamo da vam izgledamo kao Power Rangersi, ali nekad se i sami tako osjećamo kad se borimo protiv bolesti. Samo smo sada zahvaljujući ljubaznosti, entuzijazmu i ingenioznošću kolega i prijatelja dobili na korištenje maske pa se osjećamo autentično Šalu na stranu. Netko (Pandemija.info) je uložio svoje vrijeme, živce, pamet i novac da bi omogućio neku novu zaštitu zdravstvenim djelatnicima. Mi smo ih testirali. Mi ćemo ih nositi dok se borimo s COVIDom, a svi smo svjesni da kraj borbe ne možemo baš jasno predvidjeti.
Ena Kurtić, dr. med.
Zahvaljujući ekipi sa https://pandemija.info/ dobila sam respiratornu masku da je isprobam na poslu i podijelim dojam! Odlučila sam da podijelim taj post sa naše "respiratorne grupe" jer mislim da bi i vama bilo zgodno znati da se nešto posebno događa u ovoj izolaciji - jedna super maska za zaštitu medicinskog osoblja!
mr. sc. Tamara Lupis, dr.med.
Dr. Franolić je testirao prototip respiratora baziranog na ExtremeSub masci s 3D adapterom i bakterijskim/virusnim filterom tvrtke Intersurgical. Za monitoriranje vitalnih funkcija koristio je pulsni oksimetar i detektor izdahutog ugljičnog dioksida (etCO2). Cijev za kontinuirano uzimanje uzoraka ugljičnog dioksida postavio je u blizinu usta. Cijev je umetnuo ispod silikonskog ruba maske, ali to nije dovelo do značajnog curenja zraka.
Mario Franolić, dr.med.
Scroll to Top