Edukacija o pravilnoj primjeni osobne zaštitne opreme

Ova pandemija svim zdravstvenim djelatnicima unijela je pomutnju u svakodnevne uobičajene aktivnosti. S obzirom na brojne upite, nejasnoće i razlike u dostupnoj osobnoj zaštitnoj opremi potrebne su nam jasne smjernice kako bi mogli zaštiti sebe i pružiti sigurnu zaštitu i pravilnu skrb našim pacijentima. Izuzetno je važno da se u tom radu svaki zdravstveni djelatnik osjeća sigurno, da ima dovoljno znanja o problematici i uvježbane vještine u pristupu i skrbi za oboljele od COVID-19. Razumijevanje svakog koraka u skrbi za oboljele, odrazit će se na kvalitetu skrbi, sigurniju zaštitu i prevenciju širenja virusa.

Kako bi olakšale brojnim kolegicama i kolegama koji ovih dana pretražuju sve dostupne informacije, sažele smo smjernice i preporuke u jednu kratku prezentaciju. Kao osnovu ovog rada koristile smo protokol oblačenje i svlačenja osobne zaštitne opreme Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Isti smo prilagodile kako bi bio što prihvatljiviji u različitim mogućnostima, okolnostima i prostorima.

Svjesne smo da su ove okolnosti nove i specifične za sve nas i bit će potrebna brojna snalaženja i improvizacije u svakodnevnoj praksi. Stoga smo nastojale približiti što je najvažnije u protokolu i gdje nikako ne smijemo raditi kompromise kako ne bi štetili sebi i drugima. Za uspjeh važan je zauzet, predan i savjestan rad svakog pojedinca. Samo zajedno možemo pobjediti u ovoj borbi, sa oku nevidljivim neprijateljem, SARS-CoV-2 virusom.

Danijela Miše mag. med. techn, Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”
Marinka Blatarić mag. med. techn


Javite nam ako ste pronašli pogrešku ili imate konstruktive prijedloge.

Podijelite ovaj sadržaj!

Facebook
Twitter

1 thought on “Edukacija o pravilnoj primjeni osobne zaštitne opreme”

  1. Pingback: Pravilna higijena ruku - upute za zdravstvene djelatnike - pandemija.info

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top