O nama

pandemija.info mrežna stranica pokrenuta je u najboljoj namjeri, bez vlastitih financijskih ili bilo kojih drugih interesa. Sav rad je volonterski. 

Cilj je stvoriti vjerodostojan repozitorij korisnih materijala, prvenstveno za medicinsko osoblje. Materijala poput novih znanstvenih članaka, smjernica i preporuka od renomiranih organizacija te iskustava kolega iz cijeloga svijeta. 

Trebamo brzo pronalaziti, analizirati, vrednovati i primijeniti informacije koje se objavljuju velikom brzinom svakoga dana. Takve informacije mogu biti od velike koristi našem medicinskom osoblju u osobnoj zaštiti i spašavanju života. 

Objavljujemo materijale isključivo iz provjerenih izvora i nakon detaljne provjere. Informacije vrednujemo na razini znanstvenih dokaza, a u nepostojanju istih vodimo se preporukama najrenomiranijih organizacija i stručnjaka. Usprkos tome, moramo naglasiti da se prije implementacije uvijek morate posavjetovati sa službenim pravilima/preporukama, ako su iste izdane od strane Vlade, vašeg poslodavca li drugih službenih organizacije u RH. 

U smislu potpune transparentnosti ovdje navodimo osobe/organizacije trenutačno uključene u projekt.

Ivor Ković, dr. med. – urednik portala
Ivor je hrvatski liječnik, specijalist hitne medicine, koji zadnjih 6 godina živi i radi u Londonu. Prethodno je radio u nekoliko ustanova izvanbolničke hitne službe u Hrvatskoj te obnašao dužnost voditelja hitne službe i Doma zdravlja Pazin. Ivor odlučuje o sadržaju, radi volonterski i nije pod utjecajem niti jedne treće strane. 

Marija Vidačić, dr. med.
Marija je hrvatska liječnica, specijalistica hitne medicine, koja živi i radi u Londonu. Prethodno je radila u nekoliko ustanova izvanbolničke hitne službe u Hrvatskoj, uključujući one u Slavoniji i Istri.

Hrvoje Vukelić
Stiv Trade je obiteljska tvrtka iz Zagreba koja se već dugi niz godina bavi prodajom medicinske opreme, ali i edukacijom svojih klijenata. Tvrtka pruža potporu u diseminaciji i tiskanju edukativnih materijala, poput postera. Također snosi troškove vezane za održavanje ove web stranice. Stiv Trade nema nikakve financijske korist od ove stranice, niti će ovdje reklamirati ili prodavati svoje proizvode.

Obrt Elin – Ivan Guštin
Obrt ELIN više od 20 godina pruža informatičke usluge korisnicima različitih profila. Obrt Elin također volonterski pomaže vezano za tehničko održavanje web stranica i drugih aspekata informatičke pomoći.

dr. sc. Kruno Golubić
Kruno je informatičar koji iza sebe ima više od 20 godina radnog iskustva u različitim područjima IT-a. U sklopu ovog projekta radi na održavanju web stranica i na izradi sadržaja za društvene mreže.

Igor Habljak
Ing. Informatike, Direktor ZIH d.o.o.

Petra Počanić
Dizajnerica s dugogodišnjim multidisciplinarnim i međunarodnim iskustvom. Područja promišljanja i djelovanja: zaštita prirode, kreativni i inovacijski procesi, kodizajniranje održivijih zajednica i navika. “If you do not understand your role in the problem, it is difficult to be part of the solution.”

Krešimira Rendulić
Krešimira je direktorica Prorsus komunikacija agencije specijalizirane za komunikacijski menadžment. Sretna je što može živjeti od onoga što zna i voli raditi. Najviše radi komunikacijske strategije, komunikaciju s medijima te onu na društvenim mrežama. Održava i edukacije. Našem projektu volonterski vodi odnose s javnošću. Demistificira PR. Dostupna je 24/7 putem gomile aplikacija, zove koga treba i tipka što treba.

Udruga STIP – podružnica Rijeka

Udruga Sudski tumači i prevoditelji – podružnica Rijeka (STIP Rijeka) nastala je kao ideja male skupine prevoditeljica koje su odlučile omogućiti obrazovanje i umrežavanje prevoditeljima na području Kvarnera i Istre. To su prepoznali mnogi prevoditelji i tumači te je broj članova vrlo brzo narastao na više od 50 profesionalnih prevoditelja i sudskih tumača za 15 jezika. Članovi udruge STIP – podružnica Rijeka volonterski će prevoditi različite pisane materijale s engleskog, ali i drugih jezika, na hrvatski. 

Marijeta Matijaš
Profesorica hrvatskog jezika i književnosti i lektorica. Nakon višegodišnjeg rada na regionalnoj istarskoj televiziji kao novinarka, voditeljica i urednica u informativnom i dnevnom programu, 2014. ulazi u poduzetništvo. Kroz tvrtku Kreacija nudi usluge poslovnog savjetovanja i edukacije za poduzetnike. Urednica je, lektorica i autorica više knjiga i priručnika.

Obrt Dizajnerica
DIZAJNERICA je obrt za web dizajn i grafički dizajn iz Bjelovara. U struci smo 12 godina od čega 4 u vlastitoj tvrtki. Posao radimo visoko profesionalno, volimo to što radimo, a sve navedeno je urodilo velikim brojem od preko 1.000 zadovoljnih korisnika. Osim što radimo za plaću, ponosimo se i društveno korisnim djelovanjem, radimo puno sa djecom i mladima te na besplatnim edukacijama odraslih. Zahvalni smo tako i danas, u ova zahtjevna vremena, da smo pronašli način da budemo aktivni i korisni.

Scroll to Top