Dragi predstavnici medija,

hvala vam na potpori!
Bez nje naš se projekt ne bi razvijao ovako uspješno. Svakom objavom u medijima bliže smo zaštiti hrvatskih zdravstvenih djelatnika od koronavirusa! Njihovom zaštitom štitimo i zdravlje svih nas.

Ako želite snimiti razgovor s nekime iz našeg tima, slijedi kontakt:
Krešimira Rendulić, voditeljica odnosa s javnošću
098 720 221
kresimira@prorsus.hr

Kako bismo vam olakšali izvješćivanje o ovom projektu, snimili smo odgovore liječnika Ivora Kovića, voditelja našeg projekta, na najčešće postavljana novinarska pitanja.

Ovdje su i preporučujemo da ih poslušate:

Priča o CroResp projektu i portalu pandemija.info

Autori i zahvale:

Projekt respiratora sa zaštitom za oči izrađen od ronilačke maske, adaptera i filtera za viruse izradila je grupa s pandemija.info mrežne stranice, online baze korisnih smjernica i edukativnih materijala iz cijelog svijeta namijenjene medicinskom osoblju u borbi protiv novog koronavirusa.

Projekt ne bi bio moguć bez rada tvrke Isinnova iz Italije u suradnji s doktorom Renatom Faverom iz Gardone Valtrompia bolnice te grupe iz Dječje bolnice u Bostonu, SAD. Iskreno im se zahvaljujemo na njihovom predanom radu i besplatnom širenju svojih inovacija.

Pokretači projekta:
Ivor Ković, dr. med.
Predložio modifikaciju talijanskog modela i preinaku inovacije u zaštitni respirator, pripremio dokumentaciju za izradu i korištenje.

Ivan Guštin i Marko Guštin
Projektirali i testirali nove adaptere procesom 3D printanja i napravili inicijalna testiranja respiratora.

Hrvoje Vukelić
Organizirao nabavu testnih ronilačkih maski i filtera za viruse te koordinirao rad članova tima. Radi na osiguranju donacija i komunikaciji s beta-testerima.

Uži tim:
dr. sc. Kruno Golubić
Radi na održavanju web stranica i na izradi sadržaja za društvene mreže.

Igor Habljak
Priključio se užem timu nakon početne objave projekta. U vrlo kratkom roku je postao nezamjenjiv član tima s brojnim odgovornostima.

Stručni medicinski suradnici:
Mario Franolić, dr.med.
Specijalist hitne medicine i  mentor u Zavodu za podvodnu i hiperbaričnu medicinu KBC Rijeka.

Vedran Radonić, dr. med.
Specijalizant kardiologije na KB Merkur. Prije toga radio je u vanbolničkoj hitnoj službi u Sisačko Moslavačkoj županiji.

Dizajn logotipa:
Igor Manasteriotti
Art director u Manasteriotti DS, nagrađivanom dizajnerskom studiju  iz Hrvatske koji je specijaliziran za brediranje pojedinaca, proizvoda i tvrtki. 

Koordinator:
Matija Ilijaš
Inženjer računarstva aktivan u području strojnog učenja i računalnog vida. U ovom projektu odgovoran je za koordiniranje izrade CroResp maski u Hrvatskoj.

Voditeljica odnosa s javnošću:
Krešimira Rendulić
Krešimira je direktorica Prorsus komunikacija agencije specijalizirane za komunikacijski menadžment. Sretna je što može živjeti od onoga što zna i voli raditi. Najviše radi komunikacijske strategije, komunikaciju s medijima te onu na društvenim mrežama. Održava i edukacije. Našem projektu volonterski vodi odnose s javnošću. Demistificira PR. Dostupna je 24/7 putem gomile aplikacija, zove koga treba i tipka što treba.

Koordinatorica globalne zajednice:
Petra Počanić
Dizajnerica s dugogodišnjim multidisciplinarnim i međunarodnim iskustvom. Područja promišljanja i djelovanja: zaštita prirode, kreativni i inovacijski procesi, kodizajniranje održivijih zajednica i navika. “If you do not understand your role in the problem, it is difficult to be part of the solution.”

Zahvale:
Ivan Zovak– vlasnik tvrtke Zovak d.o.o., nesebično donirao veći broj ronilačkih maski za testiranje.
Dräger Medical Croatia d.o.o. – donirali kvalitativni test brtvljenja i veći broj filtera za viruse. 
MA-CO plast d.o.o. – donirali veći broj filtera za viruse. 
Željko Benc, ing. med. radiologije – zaposlen u KB Merkur. Ambasador CroResp projekta, pokrenuo donaciju od tvrtke Decathlon. 
Zoran Rajn (Croinvest) i udruga Pomaganje je uvijek IN– pomoć pri uspostavi i provođenju crowdfunding kampanje.
Mikrotvornica j.d.o.o. – osigurala filamente za printanje s popustom i besplatno dostavom.
Krešimir Malbašić, Dario Filković, Daniel Filković, Vedran Čuček, Tomislav Mlinarić, Davor Hrg, Hrvoje Klasnić, Tomo Sjekavica, Željko Brček, Tomislav Mlinarić, Daniel Filković, Dario Filković, Hrvatski robotički savez, tim Ericsson Nikola Tesla: Barbara Pavelić Grbić, N. Zagorec, T. Maljevac, D. Šobar, M.Bosanac, B. Mihaljević, Goran Popović (udruga Istraživački centar mladih), Tomo Sjekavica (Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika), Matija Miloslavić (Obrt Robot Hand Made), Dario Lovrinčević i Nikša Curać (Udruga RC modela Dubrovnik) – 3D ispis adaptera.
Tiskara ŠiM d.o.o. – tisak uputa za korištenje respiratora.
Branimir Lozo – donirao testnu ronilačku masku iz Decathlona
PressCut – kako bismo mogli pratiti objave u medijima vezane uz CroResp, svoje nam usluge donira PressCut, vodeća agencija za praćenje medija u Hrvatskoj.

Scroll to Top